Nina Castillo

COTIT is een kleding productiebedrijf dat inmiddels 3 jaar in de lucht is! Kort na het oprichten hiervan, sloot Nina zich aan bij het team. Aisha stelde haar een aantal vragen. Lees mee!

Wat zijn jouw werkzaamheden als Operationeel Director?

Ik begeleid de klant(en) tijdens het opzetten van hun eigen kledinglijn. Dit kan op verschillende manieren worden gerealiseerd, namelijk:

1: In het buitenland laten produceren bij onze fabriek

2: Merchandise uit onze vaste aanbod

In beide gevallen beheer ik de klantcontact en fabriek contact. Er worden specificatie sheets gemaakt waar alle benodigde productinformatie op staan. Hierop staan onder andere de maattabel, de manier van stikken, kleurencodes, bedrukkingen etc.

Vervolgens zorg ik ervoor dat er een sample wordt ontwikkeld, bij ons atelier in Nederland. Deze sample wordt samen met de patronen naar het buitenland gestuurd, waar een tweede sample wordt ontwikkeld met de overige aanpassingen, zoals bedrukkingen en extra details.

Na het sampleproces gaan we over tot productie. Dit gebeurt allemaal, natuurlijk met de goedkeuring van onze klanten. Tijdens dit proces houd ik onze klanten op de hoogte van alle updates, via ons zelfontwikkeld systeem VIMDESK. Ook reizen wij meerdere keren in het jaar naar onze fabriek in het buitenland, om onze producties in de gaten te houden en eventuele laatste wijzigingen door te voeren.

Wat vind jij het leuks aan jouw werk en waar loop jij tegen aan? 

Het leukste aan mijn werk is voornamelijk dat ik elke keer weer wat nieuws meemaak, maar ook de leermomenten tijdens de productontwikkeling van onze klanten. Alle klanten zijn uniek!  Ik zie superleuke creaties voorbijkomen en maak het vanaf het beginpunt mee. Daarnaast is het leuk om naar het buitenland te reizen en mee te maken hoe het proces daar verloopt. 

Waar ik tegen aan loop is dat de meeste klanten die net zijn begonnen bij het starten van hun eigen kledinglijn, eigenlijk de verkeerde informatie oppikken. Waardoor ze ineens een ander soort beeld moeten creëren, hoe het in de fashion wereld er echt aan toegaat. Maar daarvoor zijn wij natuurlijk; Om je beter op weg te helpen!

Welke tips geef jij klanten mee vanuit jouw expertise?

Als tip kan ik meegeven om jouw product specifiek, gedetailleerd en duidelijk te beschrijven. De reden hiervan is dat er gemakkelijk fouten gemaakt kunnen worden.

Bijvoorbeeld : ”ik wil een bedrukking aan de zijkant.” Welke zijkant? Hoe groot moet de bedrukking zijn? Welke druktechniek moet er gebruikt worden?

Er zijn zoveel zaken waar je aan moet denken, om een goed product te kunnen leveren.

Communicatie is key! Klanten horen te weten waar ze aan toe zijn. Fabrieken moeten weten hoe ze ervoor staan. Hoe meer er gecommuniceerd wordt, hoe beter.