Wie ben ik, mijn functie en wat doe ik

Mijn naam is Aisha. Ondanks dat ik 19 jaar ben, heeft COTIT mij een geweldige kans gegeven om hier werkzaam te zijn als marketeer. 

Waarom heb ik voor deze functie gekozen?

Tijdens mijn opleiding Marketing en Communicatie heb ik stage gelopen voor een half jaar bij COTIT, sindsdien versterk ik de team. Ik heb het bijzonder ervaren om bij een startend bedrijf stage te lopen. Naarmate de tijd ben ik erachter gekomen wat mij interesseert en leergierig maakt: marketing. 

Het is een aangenaam maar zeer zeker een functie waarbij je veel onderzoek moet doen. Een marketingplan opstellen hoort hier zeker bij. Wie is je doelgroep? Wat zijn de doelen? Op welke platformen wil je jouw product of dienst verkopen? En niet te vergeten, wat is jouw unique selling point? Strategische opties leiden tot strategische keuzes. Keuzes moeten er gemaakt worden om jouw bedrijf eruit te laten springen ten opzichte van jouw concurrenten.

Hoe ziet mijn dag eruit en wat zijn mijn werkzaamheden?

Als marketeer ben ik dagelijks verantwoordelijk voor alle marketing strategieën. Denk aan: social media content creëren, bloggen schrijven, opstellen marketingplan, coördineren van pr- en marketingactiviteiten, bedenken en realiseren van succesvolle reclame uitingen, de nieuwsbrief versturen, analyse van bezoekersgedrag, optimalisatie van de content van de website met behulp van SEO, vormgeven en uitvoeren van een SEA strategie ect. Marketing is een groot onderdeel in een bedrijf. Zo zorg je ervoor dat je naamsbekendheid creëert en dat je jouw doelgroep blijft aanspreken. Verder ben ik niet alleen bezig met marketing, maar zijn er soms dagen dat ik kleding artikelen voor klanten bedruk. 

Wat kan je meegeven vanuit jouw expertise?

Wat ik vanuit mijn eigen ervaring kan meegeven aan jullie is dat marketing geen makkelijk proces is. Hulpmiddelen zoals cursussen, boeken en mensen met ervaring brengen jou al een heel stuk op weg. Het is een erg gevarieerd werk waardoor het een leuke en leerzame avontuur blijft. Blijf vooral doorzetten en experimenteren. En wees trots op de resultaten die je hebt behaald.