Ik wil mijn eigen merchandise

Private labeling is een populaire term voor Merchandise. Dit houdt in, het personaliseren van een bestaand kledingproduct met uw eigen logo en persoonlijke kenmerken. Dit gebeurd meestal door middel van diverse bedruk technieken en eventueel het omlabelen van de kleding.

Een laagdrempelig manier om te starten en perfect voor het creëren van brand awareness. Hieronder beschrijven wij wat de voor- en nadelen van merchandise zijn ten opzichte van fabrieksproductie.

Merchandise kan snel worden geleverd en het is daardoor mogelijk om snel uw producten op de markt te brengen.

Bekijk onze catalogus om de producten in te zien! 
Zit uw product er niet tussen of bent er toch niet helemaal uit?

Zit uw product er niet tussen of bent er toch niet helemaal uit? contact 

enkele Voor- en nadelen van merchandise

Voordelen

Snel leverbaar

Het opleveren van bedrukte kleding duurt vaak maar enkele dagen. Hierdoor kunt u snel aan de slag met uw gepersonaliseerde kledingstukken. 

Lage opstartkosten

Binnen de opstartfase is er naast geschikte, duidelijke visuele ontwerpen en de daarbij behorende beschrijvingen, verder niet veel meer nodig. Hierdoor blijven de opstartkosten laag.

Lage minimale afname

Het is mogelijk om bij ons vanaf 10 stuks te bestellen. Bij sommige partijen is het zelfs vanaf 1 stuk mogelijk, echter is de prijs voor 1 stuk erg duur. Hierdoor is besloten om met een mininale afname van 10 stuks te werken, zodat de prijs per stuk lager uitvalt.  

Snel van start kunnen gaan

Hoe sneller men van start gaat, hoe eerder men tegen zaken zal aanloopt. Dit klinkt misschien negatief, echter horen “fouten” binnen het proces.. Hierdoor zal u het noodzakelijke leren en daardoor verder ontwikkelen.

Nadelen

Beperkte mogelijkheden

Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om overal op de kleding te bedrukken. Dit heeft te maken met de indeling en werking van machines.  Zo zijn er nog een aantal beperkingen die uw creativiteit en visie in de weg kunnen staan.

Kosten per item liggen hoger

De arbeidskosten van een gemiddelde Nederlander zijn vele malen hoger dan in landen waar onze partnerfabrieken zich bevinden. Daarnaast hebben we vaak te maken met lagere aantallen.

Gebruik van bestaande producten

De kledingproducten zijn basisproducten, welke ook door andere bedrijven worden gebruikt. Hierdoor is de kledingstuk zelf niet uniek in zijn soort en model.

Geen invloed op de wijze van productie

De producten zijn altijd voor geproduceerd, hierdoor is er geen zeggenschap over de wijze van productie. Natuurlijk waken wij er als COTIT voor, dat we geen zaken inkopen waar kinderarbeid te pas komt.

Liever Toch een eigen kledinglijn?

Er is inderdaad veel meer ruimte voor creativiteit en we snappen heel goed dat via een fabriek produceren het ondernemerschap op een hogere niveau verloopt. Houdt hierbij rekening met de hoeveelheid tijd, energie, ups en downs binnen het proces.  

Maak nu een afspraak voor de scan

Uitstel staat waardevolle voornemens en het vervullen van wensen in de weg

2 + 11 =