De nieuwste consumententrends van de lente/zomer 2021 zijn reeds bekend gemaakt.

De modetrends van 2021 bevatten tijdloze kleuren, unieke patronen en schitterende stoffen. Oude klassiekers worden vaak gecombineerd met de nieuwe trends. Deze trend gaat over het observeren van kwetsbaarheid en het zien van onze identiteit als veerkracht. Kenmerken zijn onder andere de vrijheid van jouw lichaam en diversiteit. Het in contact komen met onszelf, zowel mentaal als fysiek.

Duurzaamheid

Bij het creëren van deze fashion trends waren er veel aandacht gestoken in natuurlijke vezels, eco-vriendelijke materialen en milieu- en diervriendelijke productieprocessen. Zo kwamen ze onder andere meer gerecycled leer tegen, en gerecycled PVC. 

Welke fashion trends kunnen wij verwachten?

Op de dames catwalk is bekend gemaakt wat wij kunnen verwachten: volume en lengte, met items zoals BH-tops en lange items met bloemenprints. Afwerking van kant, ruches als versiering en pofmouwen zijn de details.  Gekozen materialen zoals geplooid chiffon, vintage katoenen en patchwork denim chambray.

Onder de damesmode valt ook o.a. slouchy broeken en  midi-rokken. Componenten zoals borduursels en textiel zoals een wolmix kostuumstof, bedrukte chiffon en dunne, lichtgewicht jersey breisels. Het kleurenpalet bestaat uit diverse kleuren, zoals weinig zwarte tinten, roze-rood, paars-magenta, violet-blauw, scotch-bruintinten.

Betreft de herenmode zijn deze ontwikkelingen te zien in de vorm van innoverende materialen, membraan-achtig, lichtgewicht met glanzende coatings, tapes en graphics, in combinatie met een space-proof silhouet, boxy. 

In de mannenmode trends van 2020/2021 wordt de formele kleding opnieuw ontworpen met extreme proporties en grote volumes. Lange mouwen, De super brede schouders en vierkante body creëren een nieuwe contour.

Wat vind jij van de fashion trends lente/zomer 2021?