Halloween is vooral bekend in Amerika en wordt ook steeds populairder wereldwijd. Webwinkels hebben een breed assortiment aan feestartikelen. De naam Halloween is afgeleid van het woord Hallow-e’en, dit betekent Allerheiligenavond. 

Alhoewel vele halloween evenementen niet doorgaan wegens de COVID-19 pandemie, zou het jou niet mogen tegenhouden. Dit jaar zal er net iets anders uitzien, echter kan je toch een feestelijk gevoel creëren op 31 oktober. 

DIY!

Doordat wij in een gedeeltelijke lockdown bevinden, is het houden aan de RIVM maatregelen, de beste bijdrage die wij elkaar kunnen leveren. Probeer zoveel mogelijk producten online te bestellen om de drukte te vermijden. Het is namelijk niet onmogelijk om een denderende halloween feest te vieren binnen 1 huishouden. Activiteiten zoals, eigen tuin en huis versieren, pompoenen uitsnijden, eigen angstaanjagende kostuums zelf te creëren en overheerlijke seizoensgebonden lekkernijen maken zijn maar slechts een paar voorbeelden die jij kunt doen. 

Om inspiratie op te doen, kun je jouw favoriete film of serie als voorbeeld nemen. Zorg ervoor dat jouw outfit spannend en verfrissend is. Om een enge look te creëren kun je gebruik maken van de welbekende nepbloed, maskers, kleurlenzen of make-up. Je hoeft er natuurlijk niet elk jaar eng eruit te zien, je kan ook juist een lieve look ontwerpen.

Game on!

Hoe creatiever, hoe beter! Om de avond nog pakkender te maken kun je een kostuumwedstrijd organiseren. Je kan zelf invullen waarvoor de wedstrijd is bedoeld. Voor de meest enge, de creatiefste, de mooiste of origineelste outfit. De kostuumwedstrijd is helemaal corona proof, de outfits kun je namelijk tijdens een videogesprek tentoonstellen. 

Tegenwoordig zien wij veel getalenteerde make up artiesten die hun creativiteit gebruiken om hun Halloween looks een boost te geven. In plaats van een masker, kan jij jouw looks upgraden met een bijpassend schminksessie. Er zijn genoeg tutorials die jou stap voor stap begeleiden om de gewenste looks te behalen. Ook kun jij deze laten pronken tijdens een videogesprek met jouw vrienden en familie. 

Wat zal jouw halloween kostuum zijn ?