Van potentiële klanten krijgen wij regelmatig de vraag: ‘Hoeveel budget heb ik nou eigenlijk nodig?’ Mocht jij een eigen kledinglijn willen starten vanaf scratch: de design, samples, productie tot aan levering, dan wil jij natuurlijk weten wat de kosten hiervan zijn. Er zit namelijk een prijsverschil tussen het produceren in het buitenland en de instant producten die wij in de lage landen voor jou kunnen personaliseren. Ook verschilt de prijsindicatie hierin, aangezien de wensen verschillen en op maat worden bepaald. 

Wij kunnen geen vastgestelde prijskaartje opstellen. Het is namelijk niet realistisch om een kostenoverzicht te geven van producten die volledig op maat worden geproduceerd. Wij hebben meer inzicht nodig in wat jouw ambities zijn en wat jouw visie hierbij is. Daarnaast ontvangen wij graag meer informatie en details om een prijsindicatie te overhandigen.

Wij hebben een algemene richtlijn die wij aangegeven als het gaat om het starten van jouw eigen kledinglijn en de budget hiervoor. Daarom is het relevant om eerst een gesprek met ons in te plannen, om jouw doel en de mogelijkheden van jouw gewenste product te behandelen en ook of dit binnen jouw begroting valt.

Productie in het buitenland of Merchandise?

Wij hebben een wereldwijd netwerk aan verschillende fabrieken. Als jij jouw kleding wilt laten produceren vanuit scratch gebeurt dit bij een van onze leveranciers in het buitenland. Dit kan enkel wanneer jij de budget ervoor hebt. Eerst krijg jij een prijsindicatie van de sample productie. Nadat er een prototype is gemaakt, kunnen wij de specifieke prijzen hanteren. De neklabels, waslabels, inkoop stof, maken van de patronen en de arbeidsuren zitten inbegrepen in de exacte tarief exclusief de verzendkosten, verpakkingen en hangtags. De vragen zijn: ben jij toegewijd aan jezelf en jouw ambities? Ben je ook benieuwd naar de mooie resultaten van jouw investering? 

Een andere alternatief zou zijn merchandise. Team COTIT wilt jou vriendelijk verwijzen naar de catalogus. Wil jij de door jouw geselecteerde artikelen laten personaliseren door jouw brandmerk te bedrukken en/of borduren? Dit is te verwezenlijken in Nederland met een minimale afname van 10 stuks. De kosten bestaan uit losse elementen, bijvoorbeeld: de bedrukking en/of borduring, de kledingstukken, de neklabels, de hangtags, de verzendkosten en de verpakkingen. 

Elke brand is unique, elke prijsindicatie wordt op maat gemaakt ongeacht de plaats van productie.

Ook baseren wij de prijs op:

Duurzaamheid, veiligheid, eerlijkheid en kwaliteit staan voorop. Team COTIT vindt het relevant om overzicht te houden dat onze leveranciers in het buitenland dit daadwerkelijk in acht nemen. Wij doen niet mee aan fast fashion. Arbeidsuren, gezonde werkomgeving en werkzaamheden zijn voor ons ook van belang. Bovendien zijn er heel veel aspecten zoals de minimale afname, textiel, ontwerp, de inklaring etc waar wij ook mee te maken hebben. 

Wil je kledingstukken uit onze collectie laten personaliseren. Dan houden wij bij merchandise rekening met de afname, soort items, grootte bedrukkingen , druktechnieken, aantal kleuren enz. Op de pagina kosten vindt je meer informatie over de facetten waar wij als kledingproductiebedrijf in aanmerking komen.

Aarzel niet, investeer nu en geniet van een uiteindelijke mooie, passief inkomen! We kijken uit naar jouw benadering!