Op dagelijkse basis zijn er vele mensen die geïnteresseerd zijn om een eigen succesvolle fashionbedrijf op te richten. Echter zijn er weinig mensen die realiseren dat er veel meer aspecten bij komen kijken en daadwerkelijk ook succesvol zijn geworden. In deze blog delen wij met jou waar jij dient op te letten bij het realiseren van een brand en welke fouten jij kunt voorkomen!

Keep your eyes on the price

Klakkeloos ondernemen leidt in de meeste gevallen niet tot een geslaagde onderneming. Je loopt klanten mis door te lang uitstellen om er echt iets van te maken. De enige manier om erachter te komen of jouw product of dienst echt aanslaat bij jouw doelgroep is door het verwezenlijken van jouw onderneming.

Begin bij het opstellen van een ondernemingsplan, begrotingsplan en marketingplan. Dit geeft jou meer structuur en richting om een goede start te maken. Wees dus goed voorbereid en wees bewust van jouw uiteindelijke doel.

Het is ingewikkelder dan je denkt.

In de modebranche wordt er veel gedacht dat het produceren van een kledinglijn een gemakkelijke proces is. Wij hebben regelmatig te maken met mode-bedrijven die onvoldoende kennis hebben over bijv. distributieprocessen en de mogelijke betalingscondities. Vaak is het zo dat zij simpelweg een succesvolle mode brand willen runnen. Hiervoor zal je als bedrijf in staat moeten zijn om volledige toewijding te geven in onderzoek en de benodigde investeringen. 

Blijven voortbestaan

Leren van elkaar is het basisprincipe van de continue verbeter aanpak. Deze is meestal gekoppeld aan de visie, missie, waarde en doelen. Wie actueel wilt blijven met alle ontwikkelingen zal zijn/haar kennis scherp moeten houden. Onderzoek daarom immers altijd de nieuwste inzichten en sta open om te leren van anderen. Het is inspirerend en aanstekelijk om te zien dat mode-ondernemers investeren en geloven in hun dromen. Heb vertrouwen in het proces en de relaties met wie jij samenwerkt wil er groei mogelijk zijn. Zo vermijd je gebrek aan kennis van o.a, de industrie, transport en logistiek. En kan je eenvoudig jouw netwerk opbouwen met retailers of fabrikanten. Het is verrassend hoeveel kennis wij van elkaar kunnen opsteken. 

Onrealistische verwachtingen

Het is algemeen bekend dat het lastig kan zijn om een product te realiseren hoe jij het voor ogen hebt. Een sample is om een uitgangspunt te creëren die je kan verfijnen voor het eindproduct. Wij raden onze partners aan om deze sample proces in te gaan zodat we kunnen werken aan de kennis van het achterliggende proces en bovenal om onrealistische verwachtingen te voorkomen. 

Er zijn zoveel elementen die erbij komen kijken om een kledingmerk te lanceren, runnen en laten groeien. Met de juiste mindset, houding en inzet, kun je alle uitdagingen aan. 

Marketing is key.

Een goede marketingplan is van belang om jouw product/dienst mooi op de markt te presenteren. Met een marketingplan zorg jij ervoor dat jij gestructureerd en doelgericht jouw doelgroep aanspreekt. Daarnaast wil jij jouw concurrenten voor zijn en jouw Unique Selling Points uitlichten. De meeste hebben een geweldige marketingplan opgesteld, maar wachten lang met het uitvoeren van de marketingactiviteiten. Deze keuze kan een obstakel zijn tijdens het verkopen van jouw product. Met jouw eerste prototypes kan jij goede marketingstunts uitvoeren. Wacht daarom niet langer en go for it!

Details, details en details !

Het draait niet alleen om het product of dienst zelf. Denk aan bijvoorbeeld een CRM systeem. Waar ga je al jouw klantgegevens bewaren of bijhouden? Heeft jouw doelgroep daadwerkelijk dit product nodig? Dit proces dient niet onderschat te worden als jij een product of dienst op de markt wilt brengen. Daarom is het belangrijk om eerst veel onderzoek te doen voordat je het product wilt laten maken. Zo voorkom je geld en tijdverspilling.

Uitdagingen tegenkomen bij het realiseren van een brand is onvermijdelijk. Het ondernemen leert jou niet alleen, hoe je moet gedragen in de zakenwereld, maar leert jou ook hoe je kan zijn als persoon zelf. Met doorzettingsvermogen en vastberadenheid zijn wij overtuigd dat alle doelen te overtreffen zijn.