Aisha stelde de programmeurs van COTIT een aantal vragen over hun werkzaamheden. Lees mee en kom meer te weten!


Wat houdt programmeren in?

Programmeren is heel breed. Hoe ik programmeren defineer is eigenlijk het geven van commando’s aan je computer doormiddel van een programmeer taal, om je doel te behalen. Je hebt heel veel programmeer talen, zoals javascript, PHP en ruby. Je schrijft om het makkelijk te zeggen een taal dat de computer begrijpt. Ook zijn applicaties bouwen , websites bouwen en apps bouwen een onderdeel van programmeren.

Wat hebben jullie voor COTIT kunnen betekenen ?

Wij hebben gewerkt aan platforms en websites voor de klanten van COTIT. Een groot project waar wij aan mochten werken is VIMDESK. Wij hebben deze platform gebouwd voor bedrijven die hun klanten, financieelbeheer  en nog veel meer gemakkelijk bij kunt houden.

Wat is stap voor stap het proces voordat je kan beginnen te programmeren?

Als eerst heb je natuurlijk aantal programma’s nodig op je computer/laptop. Een voorbeeld daarvan is IDE (Integrated Development Environment).  Je hebt ook een lokale server nodig om je programma te blijven runnen en voorzelfsprekend heb je kennis nodig.

De volgende stap dat je onderneemt is om van je doel een probleem te maken. Wanneer je de probleem hebt gevonden, moet je de probleem natuurlijk oplossen. Dan gaan er vragen naar boven komen. Hoe ga je het aanpakken? Wat ga je gebruiken om je doel te behalen? En welke oplossing is het best?

Wanneer je eenmaal de vragen hebt kunnen beantwoorden, kan je aan de slag!

De meest voorkomende programmeer talen zijn Javascript en PHP, maar wanneer gebruik je deze?

Om een website te bouwen gebruik je vaak Javascript en PHP. Maar het verschil is dat je Javascript gebruikt voor de functionaliteiten van de website. Daarmee bedoel ik dan de interacties, zoals animaties, buttons en ander functies. En PHP gebruik je meer om data op te slaan in een database.

Waarom kost programmeren eigenlijk zoveel geld?

Doordat er niet zoveel aanbod in de markt is, liggen de lonen vaak hoger. Niet alleen dat, maar een applicatie heeft soms een design nodig waardoor je vervolgens ook een designer moet inhuren. Je hebt bepaalde softwares nodig die niet altijd gratis beschikbaar zijn, zoals IDE. Meestal betaal je een programmeur niet per uur maar voor de tijd die hij erin steekt , dat kan best lang duren en ook voor de ervaring van de programmeur.

Tip: Als programmeur heb je veel geduld nodig want de computer zal niet altijd naar je luisteren.